Hoppa till sidans innehåll

Konstgräsplan med kylrör byggs i Rågsved!

12 JUN 2018 13:23
Igår blev det offentligt att en konstgräs som på vintrarna förvandlas till en konstfrusen isbana ska anläggas på Bäverdalens bollplan i Rågsved.
  • Skapad: 12 JUN 2018 13:23

Bollplanen blir 60 gånger 40 meter stor för sjumannaspel och under konstgräset anläggs kylrör så att det går att konstfrysa en isbana vintertid. Det kommer även upp ny belysning och nya stängsel vid planens kortsidor. Staden ställer också dit en byggnad för WC och förråd och ett garage åt ismaskinen. 

Enligt tidplanen ska det byggas från november 2018 till juni 2019. Det är en del i stadens satsning på så kallade fokusområden i ytterstaden, där Rågsved ingår.  

– Det här är ett pilotprojekt som vi hoppas mycket på som innebär ett effektivt användande av de idrottsytor som finns. Förhoppningsvis kan vi göra fler liknande projekt i framtiden,
säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden, i ett pressmeddelande.

Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund, är också nöjd:

– Bristen på isytor i Stockholm är stor – det gäller ishallar men minst lika mycket isytor för spontana skridskoaktiviteter – grunden för alla sporter på is. Det här innebär att vi "tar isen till barnen och familjerna", säger han i ett uttalande.

Fler ishallar och isytor är ett av Stockholms Ishockeyförbunds prioriterade mål i verksamhetsplanen fram till 2020. I dagsläget går det c:a 93.500 invånare per ishall i Stockholm stad, att jämföra med 30.000 per ishall som är genomsnittet för landets alla kommuner.
Vi gemensamt med våra föreningar arbetar ständigt med att åskådliggöra behovet av isytor i alla kommuner i distriktet.

Följ även facebooksidan Fler Ishallar Nu, som är en kampanjsida skapad av Stockholms Ishockeyförbund. Där kan du just nu se korta intervjuer med politikerna i Stockholm stad om issporternas betydelse och behovet av isytor.

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info