Hoppa till sidans innehåll

Istillgången i Stockholm Stad är en katastrof

01 NOV 2018 15:50
I slutet av förra veckan stängdes Zinkensdamms Ishall på grund av risk för att den skulle rasa samman. Nu gör Stockholms Ishockeyförbund ett uttalande i frågan.
  • Skapad: 01 NOV 2018 15:50

I slutet av förra veckan stängdes Zinkensdamms Ishall på grund av risk för att den skulle rasa samman. Det har betytt att Hammarby Ishockey, som bedriver den mesta av sin verksamhet på ”Zinken”, hamnat ordentligt i kläm med verksamheten men det blir också negativa följdeffekter för Skarpnäcks AIK och AC Camelen som också huserar på ”Zinken”.

Stockholms Ishockeyförbund har tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet tagit fram en analys och rapport över istillgången i Stockholm och även satt den i ett framtidsperspektiv.

- ”Tillgången till is i Stockholm är katastrofalt dålig och det har den varit under lång tid. Det finns nu endast en ishall per 100 000 invånare i Stockholm Stad”, säger Göran Tidström ordförande Stockholms Ishockeyförbund och ansvarig för anläggningskommittén inom Svenska Ishockeyförbundet.

- ”Bristen på is har varit ett mycket stort problem för alla isidrotter i Stockholm. Att ”Zinken” blivit tvingad att stänga på grund av risken för ras är väl egentligen ingenting man kan kritisera i sak. Säkerheten måste gå först, men det slår oerhört hårt mot både Hammarby Hockey och stockholmshockeyn. Under de senaste 15 åren har det vare sig investerats i nya anläggningar eller de befintliga rustats tillräckligt och i tid, som nu beträffande Zinken”, fortsätter Göran Tidström.

Stockholms Ishockeyförbund har i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet tagit fram en analys över istillgången idag, men också hur den behöver se ut i framtiden för att ishockeyn i Stockholm ska fortsätta att växa. Rapporten kommer att presenteras för beslutsfattarna i Stockholms stad.

- ”Stockholmshockeyn har idag en mycket bred verksamhet som framförallt involverar många barn och unga. Vi ser idag att ännu fler tjejer vill prova på ishockey än någonsin tidigare. Men vi oroas över bristen på isytor i Stockholm som i praktiken betyder att vi inte kan ta emot alla som vill”, säger Göran Tidström.

- ”Vi har under flera år fört en konstruktiv dialog med stadens politiker och tjänstemän om olika anläggningar, men som ännu inte lett till synbara resultat. Krafttag behövs för att ge ökad prioritet åt nationalsporten ishockey och övriga issporter, åtgärda de akuta problemen och tänka långsiktigt när det gäller isytorna i Stockholms stad. Nåt behöver hända nu”, avslutar Göran Tidström.

Stockholms Ishockeyförbund

För frågor och kommentarer kontakta:

Göran Tidström, ordförande, 072-311 11 00

 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info