Hoppa till sidans innehåll

Inför TV-pucken: Tränarna

01 NOV 2017 10:48
Idag inleds 2017 års TV-pucksturnering och vi avslutar serien ”Inför TV-pucken” med en pratstund med våra två huvudtränare Jörgen Hägg och Magnus Welin.
  • Skapad: 01 NOV 2017 10:48

Det är två förhållandevis rutinerade herrar som åker till Göteborg, för Jörgen blir det fjärde gången och för Magnus är det femte gången, och då har vi inte ens räknat med ”Rikspucken” som spelades året då TV-pucksåldern sänktes.

Både Jörgen och Magnus startade sin tränarbana i norrort, Magnus i Ekerö och sedan Skå. Jörgen har varit i klubbar som Spånga, Järfälla, Viggbyholm, Väsby, men också både AIK och Djurgården. Sedan denna säsong tränar han Örebros J20, medan Magnus sedan ett par år tillbaka är scout åt Djurgårdens IF.

På frågan om deras roligaste TV-pucksminne svarar de båda segern i TV-pucken. De har nämligen varsin, Jörgen ifjol i Malmö och Magnus 2010 med årskullen 1995.

Jörgen nämner också silvret i Fjällräven Center 2015 med över 5000 åskådare på läktarna.

Magnus, kan du beskriva hur du har jobbat långsiktigt under säsongen fram till själva turneringen?
”Under U15-året är det väldigt mycket scouting. Jag ser alla spelare i distriktet minst en gång i deras klubbar för att sedan skala av efter hand och hitta olika spelartyper. Har även en del dialog med tränarna, både för att jag tycker att det är viktigt att ha dem med på tåget om hur vi jobbar, och för att få information om spelarna. Under våren har vi ett läger och en turnering då vi har möjlighet att titta närmare på vissa spelare. På höstlägret i augusti tas det lag som vi anser har störst chans att vinna TV-pucken ut. Veckan efter det spelas en träningsturnering i Åkersberga där vi möter andra distriktslag och ett par juniorlag.
Efter det låter vi spelarna fokusera på vardagen i sina klubbar och ses inte förrän helgen vecka 43, dagarna innan vi åker till slutspelet i Göteborg. Under den helgen tränar vi och spelar en match mot Södermanland i Farsta ishall. Fram till denna helg då vi ses igen följer jag spelarna i deras klubblag för att se hur de ser ut och utvecklas.”

Jörgen, hur ser den närmaste förberedelserna ut för dig nu när årets TV-puck närmar sig?
”Största utmaningen är att komma underfund med hur gruppen fungerar, vad som fungerar på denna grupp som inte fungerade året innan osv.
Jag kan tycka att det handlar lika mycket om att få ihop gruppen som att hitta spelet på isen.
Dessa fyra år har det varit helt olika resor, vilket innebär att det är olika mycket jobb och på olika tidpunkter av resan.
Men att få killarna att slappna av och få killarna att tro på det vi tränat och kommit överens om.”

Till sist, vad har ni för förväntningar på årets turnering?
Magnus:
”Jag har höga förväntningar, både på turneringen som helhet och på vår prestation. 02-kullen i landet känns som en bred kull som även har hög spets. Det leder förhoppningsvis till många bra matcher och vi kommer att få se många bra spelare. Jag tror att alla distrikt som tar sig till kvartsfinal har möjlighet att ta hem guldet i år och det är ovanligt. Jag tror och hoppas att vi ska vara ett av dem. Jag ser verkligen fram emot att slutspelet ska börja och det känns i kroppen att det börjar närma sig.”

”Jag förväntar mig en rolig hockeyvecka, med massa bra hockey.
Så får vi se var veckan slutar, förhoppningsvis i Frölundaborg på söndag kväll.” svarar Jörgen

Ett stort lycka till er båda och så hoppas vi på en repris ifrån fjolåret med två Stockholmslag i final!

Stockholm Nord inleder TV-pucken 2017 med match mot Hälsingland och Stockholm Syd spelar mot Småland. Båda startar kl. 18.00 onsdag 1 november.

Följ TV-pucken 2017 på http://www.svenskhockey.tv/ och finalspelet i SVT.

Du kan läsa spelprogram, laguppställningar och tabeller på tvpucken.se

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info