Hoppa till sidans innehåll

Inför Stålbucklan: Lagledare Ulf Ahlstrand

21 MAR 2018 09:00
Turen har kommit till lagledaren Ulf Ahlstrand i vår serie "Inför Stålbucklan".
  • Skapad: 21 MAR 2018 09:00

Ulf har varit ledare inom Viggbyholms IK och gör sin andra turnering med Stålbucklan-laget. Dessförinnan har han följt den som åskådare och som hockeyförälder, då dottern Mikaela spelade för Stockholm 2013 och 2014.

Vad är ditt roligaste Stålbucklanminne hitills?

Så här långt är mitt roligaste minne, resan upp till Örnsköldsvik för ett år sedan. Vi samlades en tidig förmiddag, förväntansfulla inför vad som komma skulle med lätt anspänning och lite nervositet i kropparna. Väl på plats i Örnsköldsvik var arrangemanget riktigt bra, en eloge till arrangerande Ångermanland.

Sportsligt från den turneringen vill jag lyfta fram vår avslutande match mot Småland. En riktigt bra hockeymatch med hög fart, hårt och juste spel, duktiga tjejer från båda lagen och spänning hela vägen till slutsignalen.

Kan du beskriva hur du jobbar fram till själva turneringen?

Mitt arbete som lagledare innebär huvudsakligen en blandad kompott av administrativt arbete, att hjälpa de övriga ledarna med diverse uppgifter, att vara en länk mellan laget och förbundet. 

Hur ser förberedelserna ut för dig nu när årets Stålbucklanturnering närmar sig?

Nu när vi är i slutfasen av förberedelserna inför turneringen arbetar vi i ledarteamet med att bygga lagkänsla, få våra spelare att finna sina roller och förståelsen för att alla i laget har en roll där alla individer är betydelsefulla. Självklart handlar del av arbetet om hur vi ska agera på is under match men mycket tid lägger vi också på hur vi var och en individuellt men även tillsammans som lag förbereder oss för att prestera bra under match.

Slutligen, vad har du för förväntningar på årets turnering?

Jag förväntar mig att vi ska ha en kul upplevelse tillsammans under turneringen i Medelpad där främst tjejerna blir bra vänner med varandra, respekterar varandra och presterar väl i förhållande till deras kunskapsnivå. Vidare hoppas jag också att tjejerna lär känna andra hockeytjejer från hela landet då de förhoppningsvis kommer att träffa på varandra framöver, kanske i kommande Stålbucklor, regionsturneringar eller juniorlandslag.

Tack för pratstunden Ulf och stort lycka till!

Stålbucklan inleds den 29 mars i Medelpad, följ turneringen på http://www.swehockey.se/stalbucklan och se matcherna i slutspelet på SVT!

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info