Hoppa till sidans innehåll

Fler ska fortsätta och utvecklas inom Stockholmishockeyn

15 MAR 2017 08:36
Att få fler att spela ishockey ännu längre upp i åldrarna har länge varit ett mål för Stockholmsishockeyn. Ett viktigt steg i den riktningen togs då föreningarna i Stockholm tillsammans beslutade att godkänna nya tävlingsformer för ungdomsishockeyn.
  • Skapad: 15 MAR 2017 08:36

Bland annat kommer det traditionella kvalificeringssystemet att slopas i flera ålderskullar för att undvika hets i syfte att säkra en serieplats säsongen därpå.

Seriesystemet kommer istället att byggas upp för att alla lag ska få spela mot så jämnt motstånd som möjligt men utan att resultatet blir avgörande för spelnivån nästkommande säsong.

”Ishockey är en fantastisk idrott för både tjejer och killar, och en viktig målsättning för oss inom Stockholmsishockeyn är självklart att fler ska hålla på längre med hockeyn.
I det arbetet är något så formellt som tävlingsformerna för våra barn och ungdomar ett viktigt verktyg. Genom att man inte längre kommer att ta med sig sin serietillhörighet från en säsong till nästa tror vi att det kommer bli ett sundare klimat med mindre fokus på kortsiktigt resultattänk, där matcherna istället blir en del av spelarutbildningen. Syftet är att flera barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att utvecklas och fortsätta spela ishockey länge”, förklarar Hanna Kristiansson, ordförande i tävlingskommittén i Stockholms Ishockeyförbund.

Förslagen har arbetats fram gemensamt med ungdomsföreningarna i Stockholm i en process under vintern.
Flera samverkansmöten och en större tävlingskonferens har hållits innan besluten fattades vid lördagens möte där i princip samtliga föreningar medverkade.

”För oss har det varit helt avgörande att alla våra ungdomsföreningar har varit involverade i processen. Vi vet att det finns många som är engagerade och som har både många och starka åsikter om ungdomsishockeyn.
Det har därför varit viktigt att alla föreningar har fått vara med och göra sin röst hörd och att alla föreningar också tar ansvar för en ishockey som bedrivs för barnens och ungdomarnas bästa.
Det är denna samverkan som gör att det finns förutsättningar för att detta ska landa på bästa sätt i hela verksamheten. Det är allas ansvar att tillsammans utveckla vår fantastiska idrott så att fler vill stanna längre inom hockeyn”, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms Ishockeyförbund.

Några av de andra förslagen som godkändes vid distriktsmötet är förlängd säsong, att underåriga i U9 inte tillåts från säsongen 2018/2019 samt att distriktsmästerskap införs för flera ålderskullar. Nästa steg är att utforma detaljerna i seriebestämmelserna inför nästkommande säsong och fortsätta dialogen kring dessa med föreningarna.

För mer info och frågor:
Carina Oddsberg, Kanslichef, 072-211 63 36
Hanna Kristiansson, Ordförande Tävlingskommittén, 070-452 07 89
Göran Tidström, Ordförande Stockholms Ishockeyförbund, 072-311 11 00

Stockholms Ishockeyförbund är Sveriges största distriktsförbund med cirka 14 000 ishockeyspelare, 100 föreningar varav 40 med barn- och ungdomsverksamhet.
Vi vill att flera ska spela ishockey längre i en så bra miljö som möjligt. Vår verksamhet drivs i enlighet med RF:s värdegrund ”Idrotten vill” samt svensk idrotts nya strategi ”Från triangel till rektangel”.

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info