Hoppa till sidans innehåll

Final andra året i rad i Stålbucklan

28 FEB 2019 11:55
Den sista upplagan av Stålbucklan är över och det blev Sörmland som tog hem turneringssegern. I finalen var det fjolårsvinnarna Stockholm som stod för motståndet. Det var andra året i rad som Stockholms tjejer tog sig till hela vägen till finalen!
  • Skapad: 28 FEB 2019 11:55

Turneringen startade med att Stockholms tjejer slog Västmanland i premiärmatchen. Om matchen sa tränare Camilla Sjöholm:

"Premiären gick vår väg och tjejerna har fått spela bort den värsta nervositeten. Det var riktigt roligt att se att allas slit och hårda arbete gett resultat. Gruppen känns trygg och stabil."

På turneringens andra dag inledde Stockholm mot Medelpad där det återigen blev seger, och redan då var kvartsfinalplatsen säkrad tack vare resultaten i de andra matcherna. Fredagens andra match slutade tyvärr med förlust mot Skåne/Blekinge som vann grupp C.

Lördagen började sen på bästa sätt för de duktiga tjejerna med en härlig seger över Dalarna med 4-0 i kvartsfinalen.

Tränarparet Lasse Billing och Camilla Sjöholm kommenterade: ”För varje match som har spelats stämmer vårt spel mer och mer. Vi ser nu fram emot semifinalen mot Småland. ”

Semifinalen mot Småland blev en riktig nagelbitare men efter en rejäl kämpainsats som fick avgöras med straffar stod Stockholms tjejer som segrare . I finalen väntade då våra grannar från Södermanland i den tv-sända matchen.

I finalen blev som bekant förlust och vi vill passa på att gratulera Södermanland till segern i den sista upplagan av Stålbucklan. Stockholms Ishockeyförbund är otroligt stolta över våra spelare och ledare! Guld förra året och silver i år. Stockholms Ishockeyförbund kommer fortsätta att arbeta för att stärka och utveckla tjejhockeyn i distriktet ytterligare. De långsiktiga satsningarna inom en rad olika områden fortsätter: att utveckla seriespelet ytterligare för tjejer, tränar- och ledarutveckling, stötta föreningarna att fortsätta starta och hålla tjejverksamhet på egen tid, arbeta vidare med inkluderande miljöer på och vid sidan av isen, camper och mötesplatser för att stimulera våra tjejspelare med mera. Stort tack Småland för ett fint genomfört arrangemang, och återigen grattis till våra duktiga tjejer och ledarteamet till en bra genomförd turnering!

Samtliga foton: Leif Boman

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info