Hoppa till sidans innehåll

Dam och flickledarutbildningen ”Olika men ändå lika”

04 DEC 2018 14:16
  • Skapad: 04 DEC 2018 14:16

På lördagen samlades 50 ishockeyledare inom damer och flickor. Syftet med utbildningen var att ge ökad kunskap om dam och flickishockey och har arbetats fram av en arbetsgrupp med stort bidrag från damkommittén och kommittén för föreningsutveckling.
Utbildningen syftade också till att skapa möjlighet för ökat nätverkande mellan ledare som leder damer och flickor inom ishockeyn.

Under dagen föreläste Kristina Landgren Carestam (bl.a. f.d. förbundskapten för dam och herrlandslaget i innebandy) om ledarskap, jämställdhetsarbete och att bygga team.

Kristina Landgren Carestam föreläser för intresserade deltagare

Sedan tog Sara Ridderlund och Camilla Sjöholm vid och belyste skillnader i fysisk utveckling, skadeförebyggande träning och tänkvärt hur man utgår från individen när det gäller träning och match. Lasse Billing och Ylva Martinsen (förbundskapten Damkronorna) berättade om vilka utvecklingsvägar det finns för spelare inom Stockholm och svensk ishockey. Ylva berättade om hur hennes utveckling resa har varit från spelare till där hon är idag.

Camilla Sjöholm och Sara Ridderlund

Några spontana kommentarer under dagen:

” Äntligen en utbildning som utgår från damer och flickor”
” Suveränt att få höra att det inte är så stora olikheter i ledarskapet mellan män och kvinnor från en som har erfarenheten”
” Superintressant med fysisk utveckling och tänkvärda medskick när man är i sin dagliga verksamhet”
” Det är tydligt att vi måste upplysa våra tjejer som spelar ishockey om vad dom har för möjligheter i sin ishockeykarriär och inte minst måste vi hjälpa till att hitta kvinnliga förebilder”
” Skönt att höra att även en förbundskapten säger att det är så viktigt att se och möta alla spelare varje dag, att verkligen ta sig tid att lära känna individen”

Damkommitténs Per Håkansson, Jan Norström och Liselotte Sjöholm

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad och givande dag som nu utvärderas med hjälp av deltagarna för att göra utbildningen ännu bättre i framtiden.

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info