Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsbristen ökar när Danicahallen rivs

01 MAR 2018 16:55
När Danicahallen rivs 2019 kommer hundratals barn att stå utan både ishall och förening. Nu lanserar RF också kampanjen "Bygg för vår hälsa", idrottens upprop för barn och ungas rätt till idrott och motion.
  • Skapad: 01 MAR 2018 16:55

I Stockholms innerstad är trängseln i ishallarna enorm. I Stockholm stad går det närmare 90.000 människor per ishall efter rivningen av Danicahallen, att jämföra med riksgenomsnittet 27.000 invånare per ishall. 

Nyligen intervjuades Åke Söderdahl, grundare av Brinkens IF, i lokaltidningen ”Mitt i” om framtiden och situationen på Östermalms IP.

– Situationen är definitivt inte bra. Vi har ju ett tillfälligt bygglov för hallen. 2019 ska den rivas. Innan dess måste det stå en ersättningshall.

Stockholms stad har planer på att bygga en ny permanent ishall på Östermalms IP. Men frågan är vart Brinkens 360 barn och 75 seniorer ska ta vägen.

– En del tränar ju väldigt tidigt och är beroende av att de kan ta sig till träningen själva efter skolan. Skulle vi försöka få folk att åka och träna i exempelvis Husby? Det fungerar inte. Då kommer folk inte vilja spela i Brinken, säger Åke Söderdahl.

Anläggningsbristen i Stockholm är påtaglig även inom andra idrotter. Stockholmsförbunden i de olika idrotterna kommer under våren att gemensamt gå ut med en rapport som påvisar den enorma anläggningsbristen. Det kommer du kunna läsa mer om under våren.

Riksidrottsförbundets kampanj tar ett större grepp på anläggningsbristen inom hela Sverige.

I takt med att storstäderna blir större så byggs allt mer bostäder och nya stadsdelar växer fram, men inga nya idrottsytor eller anläggningar byggs. Det prioriteras bort helt enkelt.

Studier visar nu på att svenska barn är mest stillasittande i norden. Två av tre unga rör sig för lite. Riksidrottsförbundet leder nu en kampanj mot beslutsfattarna i kommunerna. Gå in på Bygg för vår hälsa och läs mer om kampanjen. Där kan du mejla direkt till din kommun och visa på vikten av idrott och motion för barn och unga. Du hittar också kortfilmer om kampanjen och kan läsa mer om bakgrunden.

Du kan också läsa mer om anläggningsarbetet på vår hemsida: Anläggningskommittén i Stockholm eller på Svenska Ishockeyförbundets hemsida med ett mer nationellt perspektiv: Anläggningar

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info