Hoppa till sidans innehåll

TV-puckorganisationen 2018 klar

26 JAN 2018 09:00
Det blir några nya namn men också ett nygammalt när Stockholms Ishockeyförbund utsett organisationen för distriktslagen pojkar 16, som ska representera Stockholm under TV-pucken 2018.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2018 09:35

Nytt organisationsmässigt är rollen som ”general manager”, där Timmy Pettersson kliver in på den positionen. Huvudtränare för lag nord blir Markus Korpinen, hockeykonsulent i Stockholm och med ett förflutet i Järfälla HC. Vid sin sida har han Ola Möllerstedt, ”nygammal” distriktslagstränare som var med senast 2016. I lag syd så fortsätter Magnus Welin som huvudtränare men har till sin hjälp Joakim Gustafsson från Haninge Anchors HC. Som fysioterapeut för lag nord har Daniel Fernholm rekryterats. Vi hittar också två nya målvaktstränare, Valentina Lizana Wallner och Tim Alfredsson. Du kan läsa mer om de nya ledarna här under.

Camilla Blomstrand, Mats Modén, Magnus Welin, Karin Karlström, Martin Johansson och Dennis Schirmer fortsätter alla sedan förra säsongen. Och naturligtvis är Niclas Alvrud kvar som ”förbundsmaterialare”, ansvarig för allt material till distriktslagen.

Timmy Pettersson
Kommer ursprungligen från Gislaved och har representerat Västra Frölunda, HV71, Södertälje SK och Djurgårdens IF i SHL. Timmy har också erfarenhet från tyska högstaligan och KHL. Efter den aktiva karriären har Timmy jobbat med sälj och marknadsfrågor på ett bemanningsföretag som bemannar inom tillverkningsindustri och distributionslager.

Markus Korpinen
Är sedan 2016 hockeykonsulent för norra Stockholm och Uppland. Han har en spelarbakgrund från Bålsta HC, Järfälla HC och Skå IK. Som ledare har han varit verksam i IF Linné Hockey, Bålsta HC Ungdom, Järfälla HC samt varit campinstruktör för SIF.

Ola Möllerstedt
Har tidigare varit med som distriktslagstränare både 2015 och 2016 och säsongen 1986-87 deltog han själv som spelare. Han har representerat Huddinge IK, Södertälje SK, AIK och Spånga IS.

Valentina Lizana Wallner
Något av en målvaktslegendar med totalt 111 landskamper på meritlistan, två OS och sex stycken VM inräknat. Startade sin karriär i Trångsunds IF innan det blev spel i AIK där hon var med och vann två SM-guld och tre EM-guld. Hon gick sedan till Modo där det blev ytterligare ett SM-guld. Valentina skriver själv:
”För tre år sedan la jag skridskorna på hyllan och sedan dess har jag hunnit med att få två barn samt sadlat om till målvaktstränare. TV-pucken ska bli oerhört inspirerande och jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och trygghet till laget.”

Daniel Fernholm
Fostrad i Huddinge IK, och har sedan spelat i Mora IK, Hammarby IF, Linköping och Djurgårdens IF. Har även erfarenhet från Schweiz och KHL. Har också exakt 100 landskamper på meritlistan, juniorlandskamper inräknat. Kommer att vara lagets ”fysio” men kommer också att bidra med kunskap och erfarenhet från sin karriär.

Joakim Gustafsson
Är tränare i Haninges J18 och jobbar på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge där han driver ishockeyakademin samt är mentor för två klasser. Har studerat Sport management på Örebro universitet och studerar nu till specialidrottslärare på Stockholms Universitet.

Tim Alfredsson
Tim är ursprungligen från Härnösand men flyttade till Stockholm för att börja studera på Gymnastik och idrottshögskolan där han tar examen våren 2018. Tim läser till ämneslärare för gymnasieskolan i ämnena specialidrott ishockey samt idrott och hälsa. Han jobbar även i Huddinge som målvaktstränare för klubbens J-18, J-20 och A-lag.

Här är den fullständiga ledaruppställningen för 2018

General manager: Timmy Pettersson
Förbundsmaterialförvaltare: Niclas Alvrud
Tjänsteman distriktslag: Ulf Rustas

Lag Nord
Huvudtränare: Markus Korpinen 
Assisterande tränare: Ola Möllerstedt
Målvaktstränare: Valentina Lizana Wallner
Lagledare: Camilla Blomstrand 
Materialförvaltare: Mats Modén 
Fysioterapeut: Daniel Fernholm

Lag Syd
Huvudtränare: Magnus Welin 
Assisterande tränare: Joakim Gustafsson
Målvaktstränare: Tim Alfredsson
Lagledare: Karin Karlström
Materialförvaltare: Martin Johansson
Fysioterapeut: Dennis Schirmer 

Håll utkik efter uppdateringar om säsongsplaneringen under fliken Distriktslag: Pojkar 16

 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info