Hoppa till sidans innehåll

Ny regelbok 2018-2019

14 JUN 2018 09:00
Igår presenterade Svenska Ishockeyförbundet nya spelregler för ishockey. Den nya regelboken är omarbetad för att göra reglerna mer lättöverskådliga och för att ge boken en mer pedagogisk utformning.
  • Skapad: 14 JUN 2018 09:00

Inför arbetet med den nya regelboken har samtliga distrikt i Sverige och ligorna SHL, Hockeyallsvenskan, SDHL och Hockeyettan komma med förslag på regeländringar eller nya regler. Förslagen har utvärderats i olika instanser och har slutligen godkänts och beslutats av Svenska Ishockeyföbundets styrelse.

Här är ett urval av större förändringar som har gjorts i den nya regelboken:

BANAN: En ny målgård ska målas på alla isrinkar. Den nya målgården är 3 cm djupare än föregående, samt är smalare.
Information om målgården har sedan tidigare skickats till alla distrikt och alla kommuner.

TANDSKYDD: Att spela utan tandskydd kommer nu att rendera i att spelarens förening rapporteras till tävlingskommittén för utredning. Ingen utvisning kommer utdömas.

MISCONDUCT PENALTY: Spelare som ådöms 10 minuters utvisning med mindre än 10 minuter kvar av perioden måste bege sig till omklädningsrummet istället för utvisningsbåset.

GAME MISCONDUCT PENALTY: Spelare som ådrar sig ett tredje GM i samma serie stängs automatiskt av nästkommande match.

STRAFFSLAG: Domarna kommer inte längre att avvakta straffslag.

DELAYING THE GAME: Alla former av fördröjande av spelet kommer nu att kallas ”delaying the game” istället för t.ex. ”puck out, falling on the puck, freezing the puck” etc.

UNSPORTSMANLIKE CONDUCT: Att använda sig av rasistiska, entiskt kränkande eller sexuellt nedsättande uttrycksformer, oavsett om de riktar sig direkt mot någon person eller ej ska nu rendera i Match penalty (denna regel har Region Öst haft sedan tidigare i ett pilotprojekt).

NEDSLÄPP: Linjedomarna kommer inte byta ut en center som felar vid ett nedsläpp om detta är i anslutning till att laget har spelat pucken till icing. Istället varnas centern och utvisas om det upprepas.

ICING: Automatisk icing och tillåtna spelarbyten efter icing harmoniserar nu och gäller för U15 och yngre. För U16 och äldre gäller vanlig icing (hybrid) och inga spelarbyten.

MUSIK UNDER TIMEOUT: Är nu tillåtet.

Här kan du läsa mer om arbetet och även länk till spelreglerna och sammanfattning av regelnyheterna: Ny regelbok och nytt regelverk 2018-2019

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info